До 100-річчя бою під Крутами

ПАМ'ЯТАЄМО!!!

З метою належного вшанування пам'яті Героїв Крут, формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, відродження національної пам'яті, 29 січня 2018 р. в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 264 Деснянського району м. Києва відбувся виховний захід – засідання круглого столу з елементами інтерпретації історичних подій «Крути: подвиг і трагедія». Учасниками заходу були учні 10-х класів профільної історичної групи.

Учнями була здійснена реконструкція історичних подій – протистояння під Крутами. Це дало змогу присутнім осмислити подвиг київських студентів, які віддали своє юне життя за рідну землю. В ході засідання круглого столу були висвітлені контроверсійні питання щодо подій даного періоду. Учасники висловили свої думки, до обговорення долучилися усі бажаючі. Були проведені паралелі з подіями Революції Гідності та Героями Небесної сотні. Пам'ять Героїв було вшановано хвилиною мовчання. Захід закінчився флешмобом «Україна – була, є і буде!»

Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні.

/Files/images/крут_сторіччя.png

/Files/images/крут_сторіччя1.png

Кiлькiсть переглядiв: 246